3 tips voor een lekkere wijn bij je barbecue

Barbecueën op een zwoele zomeravond

Nu het weer warmer wordt en velen van ons deze zomer thuisblijven is dit het moment om de barbecue tevoorschijn te halen. Gezellig met je gezin of goede vrienden genieten van lekker eten op een zonnige zomeravond in de tuin of in het park. Het maakt niet uit waar je het vuur in de de barbecue steekt, zodra de hamburgers en de courgettes geroosterd worden en je de geur van gebakken vlees ruikt, wordt het gezellig. Natuurlijk mag ook de wijn niet ontbreken. Een lekkere wijn die past bij de barbecuegerechten maakt de maaltijd helemaal af en verhoogd natuurlijk ook de sfeer. Maar welke wijn kies je?

Een lichtvoetige Italiaanse Pinot Grigio

Een wijn kiezen die bij je barbecuemaaltijd past is niet zo moeilijk als je denkt. Belangrijk is, dat je zorgt voor meerdere wijnen, dan weet je zeker dat je gasten een wijn naar hun smaak zullen treffen. Een hele goede keuze voor een dergelijk avond is een heerlijk frisse Pinot Grigio. Een tongstrelende lichtvoetige Italiaanse wijn die smaakt naar de zomer, naar feest aan lange tafels in het prachtige Italië. De Pinto Grigio past geweldig bij een zonnige maaltijd buiten in de tuin of op een romantisch plekje ergens in het park. Deze Italiaanse wijn is 's zomers heel geliefd, zowel wit als rosé. Met deze wijn maak je altijd een goede keuze voor een feestelijke avond. Hij zal er prima smaken. Zeker ook als er vis op de barbecue ligt.

BBQ bubbels maken de avond tot een feestje

Bubbels smaken natuurlijk ook prima bij een zomerse barbecue. Een sprankelende Cava maakt van een barbecueavond een feestje. Een lekkere Cava is heel feestelijk alsof je een fles champagne opentrekt. Met z'n allen wachten op de knal en daarna de bruisende champagneglazen met Cava vullen. Proost! De cava is ook vriendelijk voor je portemonnee want een Cava is een stuk voordeliger dan champagne. Een barbecueavondje met vrienden zal extra gezellig en heel feestelijk worden als je een Cava opentrekt. Zeker als je iets te vieren hebt is dit een prima keuze. Cava is zowel sec als demi sec te koop. Voor een barbecueavondje is een demi sec de beste keuze.

Een mooie rooie

Naast Pinto Grigio en Cava demi sec hoort er ook een lekkere rode wijn op tafel te staan. Zeker als er veel vlees op de barbecue ligt zullen mannen vaker geneigd zijn te kiezen voor een rode wijn. Met een licht gekoelde Pinot Noir zit je helemaal goed.


Blog item delen: