Hoe kun je met gezonde voeding en voldoende sporten snel afvallen?

Met de zomer in aantocht zoeken veel mensen naar mogelijkheden om snel af te vallen. Je wilt je corona kilo's immers verloren hebben, voordat je het strand bezoekt! Aan snel afvallen kleven een aantal risico’s. Zo kun je al snel een futloos gevoel ervaren wanneer je plotseling veel minder eet en ligt ook het jojo-effect op de loer. Onder het jojo-effect verstaan we een snelle toename van het lichaamsgewicht na een periode van intensief afvallen. Verstandiger is het om deze redenen, om voor een verantwoorde manier van afvallen te kiezen. Kijk hierbij allereerst naar je voedingspatroon! 

Gezonde recepten voor het diner en de lunch

Afvallen betekent niet per definitie, dat je minder moet eten. Belangrijker is het om gezonder te eten dan je tot nu toe deed! Op internet vind je talloze recepten voor een gezonde lunch, een smaakvol en koolhydraatarm diner, enzovoorts. Door veel aandacht te besteden aan de drie hoofdmaaltijden op een dag, zal je minder snel geneigd zijn om ongezonde tussendoortjes te nemen. Heb je toch behoefte aan wat extra energie tegen het einde van de werkdag? Kies in dat geval voor een gezond tussendoortjes, zoals een appel of sinaasappel. 

Meer bewegen om gewicht te verliezen

Naast een gezonder voedingspatroon kan ook meer beweging helpen bij het verlies van gewicht. Bezoek een sportschool in Groningen, een sportschool in Amersfoort, of een vestiging dichter in de buurt van je huis. In de sportschool vind je een groot aantal apparaten die je helpen om overtollige kilo’s kwijt te raken en sterker te worden. Kies voor een combinatie van krachttraining en cardio. Het voordeel van een bezoek aan de sportschool is dat slecht weer geen reden meer is om niet te gaan sporten. Daarbij werk je hier samen met andere sporters aan hetzelfde doel; gewicht verliezen en sterker worden! Dit kan heel motiverend werken. 

Groepslessen en sporten met vrienden

Nog makkelijker wordt het om te gaan sporten, wanneer je kiest voor groepslessen. Je kunt zelf deelnemen aan deze groepslessen, maar ook een vriend of vriendin vragen om met je mee te doen. Door samen te sporten zal je minder snel geneigd zijn om een training over te slaan. Je wilt je sportmaatje immers niet in de steek laten! Na de training geniet je van een heerlijke groene smoothie, gemaakt met de ingrediënten die je een dag eerder over had na de bereiding van het diner.


Blog item delen: