Heerlijke avondjes gegarandeerd met deze Sinterklaas recepten

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land en dat betekent dat een van de gezelligste periodes van het jaar is aangebroken. In de winkelstraten brandt de feestverlichting, de etalages zijn versierd met bonte decoratie en het hart van veel kinderen klopt vol verwachting. Helaas kunnen we het kinderfeest dit jaar niet zo uitbundig vieren als we gewend zijn. Maar dat hoeft niet te beteken dat het in 2020 minder sfeervol hoeft te zijn. Want ook in kleine kring kunnen geliefde tradities zoals schoentje zetten en pakjesavond doorgaan. Door thuis de kaarsjes aan te steken, muziek van 5 december op te zetten én allerlei lekkers in huis te halen, wordt het evengoed een knus gebeuren. Vind je het leuk om zelf taarten, muffins en banketletters te maken? Met overheerlijke Sinterklaas recepten die leuk en gemakkelijk zijn om te bereiden wordt Pakjesavond een succes. 

Pepernoten in de hoofdrol 

Net zoals in de andere categorieën recepten op de mooie website, zijn er voor Sinterklaas tientallen recepten in dit thema te vinden. Het ene nog lekkerder dan het andere. Maar je hoeft het natuurlijk niet bij één recept te laten. Want niets zo feestelijk als een prachtig gedekte tafel met verschillende soorten lekkers. Het zal je vast niet verbazen dat er bij veel recepten een glansrol is weggelegd voor pepernoten, variërend van taarten en cakes tot desserts en wentelteefjes. De pepernoot staat niet voor niets symbool voor 5 december. Het eten ervan is een Nederlandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de zestiende eeuw. Pepernoten kregen hun huidige vorm en smaak pas in de achttiende eeuw, met peper, kruiden, kaneel, nootmuskaat, kruidnagels en gember, meegenomen door zeelieden uit het Verre Oosten. Een van de verklaringen voor het strooien met pepernoten is dat ze symbool staan voor vruchtbaarheid. Voor Sint Nicolaas zijn kinderen daarvan het mooiste bewijs. 

Voor zoetbekken en hartige snaaiers 

Vind je het moeilijk om te kiezen? Met deze 10 lekkerste sinterklaasrecepten ben je in no-time klaar.  De meeste kun je ook van tevoren klaarmaken. Een favoriet is de Kruidnoten Rocky Road met chocolade en schuimpjes. Boter en chocola smelten, mengen en laten opstijven in de koelkast, is het enige wat je hoeft te doen. Wil je naast zoete ook hartige gerechten voorschotelen? In de top 10 staat ook het recept voor een hartige banketletter. Je gebruikt hierbij een hartig pepernoot-gehaktmengsel in plaats van zoet amandelspijs. Bovendien is deze banketletter lekker op welk moment dan ook. Je kunt ‘m serveren bij de lunch, bij de koffie, borrel en het Sinterklaas-diner. Hoor wie klopt daar kinderen…


Blog item delen: