5x eenvoudige vegetarische bbq recepten
Zin in een vegetarische BBQ? Barbecueën is niet alleen voor vleeseters, ook als je vegetariër bent of gewoon minder vlees wilt eten kun je genieten van een heerlijke BBQ! Met deze 5 vegetarische bbq recepten is een barbecue zonder vlees allesbehalve saai én draag je ook jouw steentje bij aan het milieu.
Het vegetarische bbq seizoen is geopend
Nu de zon weer tevoorschijn komt, de vogeltjes buiten fluiten en de natuur weer tot leven komt is het eindelijk weer tijd voor het (vegetarische) bbq seizoen! Doordat we in deze gekke en sobere extra behoefte hebben gekregen aan het buitenleven, zal de tuin dit jaar nóg meer als verlengstuk van de woonkamer gaan dienen. Want wat is er nou fijner dat met je meest dierbaren buiten te zijn en te genieten van een heerlijke barbecue? Een vegetarische bbq in dit geval! Want dat barbecueën als vegetariër ook heerlijk kan zijn bewijzen deze vegetarische BBQ recepten.
P.S.: Lekker flesje wijn bij de vegetarische bbq? Check even de Portugese rosé of de Sauvignon Blanc in de huidige Lidl folder en aanbiedingen.
Recept 1: Pakketjes met feta en geroosterde tomaat Ingrediënten (voor 4 personen):
- Aluminiumfolie;
- 200 gram feta (verkruimeld);
- Receptenvandaag.nl 1
- 500 gram kerstomaatjes;
- 6 takjes rozemarijn;
- 4 eetlepels olijfolie;
- Balsamicoazijn;
Bereidingswijze:
Knip 8 vierkanten uit de aluminiumfolie en leg vervolgens vier keer 2 vierkante stukken op elkaar. Verdeel de tomaatjes en feta over deze pakketjes en voeg vervolgens een takje rozemarijn toe. Besprenkel de inhoud van het pakketje met een lekkere scheut olijfolie en frommel de bovenkant van het pakketje goed dicht. Leg de pakketjes ongeveer 10?15 op de vegetarische BBQ, totdat de tomaatjes opengebarsten zijn en de feta-kaas lekker zacht is. Haal de pakketjes vervolgens van de barbecue en besprenkel de inhoud als finishing touch met de balsamico azijn.
Recept 2: Broodje bietenburger van de BBQ
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 zachte bolletjes;
- 2 uien;
- 350 gram (verse) groene asperges;
- 4 bietenburgers;
- 200 gram pompoen-hummus;
- 80 gram rucola;
- 2 eetlepels (milde) olijfolie;
Bereidingswijze:
Begin met het snijden van de uien in dunne ringen. Bestrijk vervolgens zowel de uienringen als de groene asperges met de olijfolie en gril deze groenten ongeveer 8 minuten op de bbq. Keer de uienringen halverwege om en zorg dat de groene asperges regelmatig omgedraaid worden. Haal vervolgens de groenten van de barbecue en leg de bietenburgers ongeveer 6 minuten op de barbecue en keer
deze halverwege om. Snijd ondertussen de bolletjes open en smeer deze met pompoenhummus. Leg ten slotte de bietenburgers, de uienringen en de asperges op de broodjes en voeg eventueel groenten nog groentes naar keuze toe. Dinner is ready!
Recept 3: Groene asperges met knoflook, sesam en soja Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram groene asperges;
- 2 eetlepels sesamolie;
- 1 eetlepel sojasaus;
- Teentje (geperste) knoflook;
- Sesamzaadjes;
- Satéprikkers.
Bereidingswijze:
Snijd de onderkant van de groene asperges eraf. Leg vervolgens 3 of 4 asperges op een snijplank en rijg de (saté-)prikkers op twee plaatsen door de asperges. Zorg dat je een klein beetje ruimte tussen de asperges behoudt. Maak nu een mix van de knoflook, sesamolie en sojasaus in een kommetje en besprenkel de asperges met deze mix. Grill vervolgens de asperge-spiesjes ongeveer 5 minuten op de BBQ. Haal de spiesjes van de barbecue en bestrooi ze met de sesamzaadjes and you're done.
Recept 4: Zoete aardappels met knoflook en munt Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 zoete aardappelen;
- Receptenvandaag.nl 3
- 2 eetlepels olijfolie;
- zout;
- 2 knoflookteentjes;
- 15 gram verse munt;
- 1 rode chilipeper;
- 1 eetlepel sherry azijn.
Bereidingswijze:
Snijd de zoete aardappelen in dunne slices, bestrijk de slices met de olijfolie en breng op smaak met zout. Grill vervolgens de zoete aardappel slices aan iedere kant ongeveer drie minuten gaar. Meng ondertussen de snippers knoflook, muntblaadjes, snippers chilipeper en sherryazijn in een kommetje en mix deze ingrediënten tot een dressing. Haal de zoete aardappel van de barbecue, giet de dressing tot slot over de gegrilde aardappelschijfjes en serveer deze heerlijk warm.
Recept 5: Mexicaanse mais corns
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 maïskolven;
- 65 gram mayonnaise;
- 1 theelepel sriracha-saus
- halve limoen;
- 30 gram feta;
- chilipoeder;
- bosje koriander (grof gehakt).
Bereidingswijze:
Wikkel de 4 maïskolven in aluminiumfolie en bak deze gedurende 35 minuten op 200 °C in de oven. Meng in de tussentijd de mayonaise met de sriracha-saus en zet deze mix even aan de kant. Haal de maiskolven uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en leg ze vervolgens nog even 5 à 10 minuten op de BBQ in de tuin. Nadat de maiscorns er heerlijk gegrild uitzien, kun je ze van de BBQ afhalen en met het mayonaise-mengsel bestrijken en met het sap van de limoen besprenkelen. Verkruimel nu de feta en strooi er een beetje chilipoeder overheen. Garneer tenslotte met de gehakte koriander en jouw Mexicaanse mais corns zijn klaar!
Blog item delen: