Heerlijk vlees bakken met de airfryer

De airfryer is de laatste tijd steeds populairder geworden. Niet alleen voor snacks en frietjes maar met de airfryer maak je even eenvoudig en snel een heerlijke cake, een brood of een heerlijk stukje mals vlees. In tegenstelling tot een friteuse kun je met een airfryer dus veel meer kanten op. We geven je graag enkele ideeën voor heerlijke vleesgerechten die je gemakkelijk en snel kunt bereiden en waarvan iedereen gegarandeerd zal smullen. 

Mals en sappige kippendijfilet

Kippendijfilet is afkomstig van de bovenkant van de kippenpoot. Het vlees is iets vetter dan de kipfilet zelf maar heeft daardoor een meer uitgesproken en rijkere smaak. Net als de andere delen van de kip is kippendij een zeer veelzijdig stukje vlees. Het kan geserveerd worden bij aardappelen en groente, bij rijst of bij gebakken aardappelen. De kippendijfilet kan worden bereid in de oven, in de braadpan of in een airfryer. Wanneer je kippendijfilet bereid in de pan is het wel zaak om erbij te blijven. Daar heeft u geen last van wanneer u gebruik maakt van een airfryer. In dat geval hoeft u alleen de tijd en de temperatuur in te stellen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijke kippendijfilet met Oosterse marinade. Heerlijk om te combineren met rijst. Het marineren zal in dit geval veel meer tijd in beslag nemen dan het bakken. In 9 minuten zet je een heerlijke malse kippendijfilet op tafel.

Lamskotelet

Lamskotelet is net als kippendijfilet een heerlijk mals stukje vlees dat bij velen hoog op de favorietenlijst staat. Omdat het vlees afkomstig is van een dier dat jonger is dan 1 jaar is het vlees zeer mals en mager. Lamskoteletten hebben van nature een mooi klein vetrandje dat wegsmelt tijdens het bakken en daardoor het vlees extra mals houdt. Het vlees heeft een unieke en herkenbare smaak. Lamskoteletjes zijn prima te bereiden met behulp van de airfryer. In een voorverwarmde airfryer schroei je de koteletjes in 2 minuten dicht. Daarna haal je ze uit het mandje dat je vervolgens vult met ‘uitgelekte’ groenten. Plaats de kippendijfilet hier bovenop en bak het geheel nog 6 minuten. Een heerlijke complete maaltijd waar iedereen van smult.

Andere populaire vleesgerechten

Naast kippendijfilet of lamskotelet zijn er natuurlijk nog talloze andere vleesgerechten die gemakkelijk te bereiden zijn in de airfryer. Wat dacht je van sappige spareribs of een malse biefstuk. Gehaktballen, varkensschnitzels of ribeye zijn ook zeker echte aanraders.


Blog item delen: