Genieten van een Italiaans recept met een mooie bijpassende wijn

De lente is in volle gang en de zomermaanden komen eraan. We kunnen steeds vaker naar buiten om te genieten van het prachtige, zonnige weer. In deze periode van het jaar is het ook heel uitnodigend om buiten een sfeervol etentje te organiseren. Verlang jij er ook naar om in je tuin te genieten van een zorgvuldig bereide lunch of een smaakvol diner? En houd je ervan om te koken met pure ingrediënten? Lees dan vooral nog even verder. Want in dit blog inspireren wij je graag met een Italiaans recept dat zich eenvoudig laat bereiden.

Natuurlijk voorzien we je ook van advies voor een mooie, bijpassende wijn zoals de Montepulciano d’Abruzzo. Je gooit hiermee gegarandeerd hoge ogen bij je gasten.

Spaghetti met een pittige saus

Eten en drinken is voor de Italianen ontzettend belangrijk. Het is een wezenlijk onderdeel van hun dagelijks leven en van hun cultuur. Daarom nemen ze in Italië uitgebreid de tijd om te genieten van een maaltijd. Niet voor niets wordt de rijke Italiaanse keuken wereldwijd goed gewaardeerd. Dat komt niet in de laatste plaats door de eerlijke ingrediënten en het Mediterrane karakter. Een van de bekendste klassiekers onder de Italiaanse gerechten is de pasta. Je kunt eindeloos met de ingrediënten variëren om er een vegetarische pasta, een pasta met vis of een variant met een vleessaus van te maken. Wij delen graag het recept voor een heerlijk pittige spaghetti Bolognese.

Wat heb je nodig voor dit onweerstaanbaar lekkere pastagerecht voor 4 personen:

  • 500 gram rundergehakt;
  • 2 flinke uien;
  • Olijfolie;
  • 400 gram pomodori tomaten; 
  • Klein pakje tomato frito;
  • 2 tenen knoflook;
  • Snufje zout en peper;
  • Flesje Tabasco;
  • 400 gram spaghetti;
  • Basilicum;
  • Parmezaanse kaas;
  • Italiaanse rode wijn.

Eenvoudige bereidingswijze

Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Snipper de uien en fruit ze zachtjes mee. Voeg vervolgens het pakje tomato frito en de in blokjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit mengsel een aantal minuten doorpruttelen. Voeg naar smaak een snufje peper, een snufje zout en enkele druppels Tabasco toe. Houden jij en je gasten van pittige gerechten? Dan kun je gerust nog wat extra peper en Tabasco door de saus roeren. Laat de saus nog even doorpruttelen en kook ondertussen de pasta. Serveer de pasta bij voorkeur in stijlvolle diepe borden. Leg voor de finishing touch een paar basilicumblaadjes bovenop de saus. Bestrooi de pasta rijkelijk met de Parmezaanse kaas.

Smaaksensatie

En dan… a tavola! Om de Italiaanse sferen helemaal compleet te maken, serveer je een goed glas rode wijn bij dit fantastisch lekkere gerecht. Als je hiervoor naar een gerenommeerde wijnhandel gaat, ben je verzekerd van vakkundig advies en een wijn die helemaal naar wens is. In het bijzonder als de wijn direct bij de boer is ingekocht. Die wijnen zijn perfect om bij de lunch of het diner te schenken en kenmerken zich door de pure en eerlijke smaak. De Montepulciano d’Abruzzo is een goede suggestie. Deze wereldberoemde wijn wordt gemaakt van de montepulciano-druif: een van de meest geplante druivenrassen in Italië. Het is een diep donkerrode wijn met een ronde smaak, soepele tannines en een kruidige, lange afdronk. Door deze smaaksensatie komt de smaak van de rijke pasta nog beter tot z’n recht. Buon appetito!


Blog item delen: