Effectieve voeding tips om buikvet te verliezen

Wanneer we een week niet op ons eten hebben gelet, een lange tijd thuis zitten door een blessure (of Covid, zucht) of altijd graag snacken, komt er snel wat buikvet tevoorschijn. Dit is een probleem waar de meeste van ons een absolute hekel aan hebben. Je kleding zit strakker en je voelt je er momenteel misschien onzeker door tijdens een stranddag. Wanneer je veel buikvet hebt, is het ook nog eens gevaarlijk. Het is namelijk een risicofactor voor diabetes type 2 en hartaandoeningen. Daarom moet je er op tijd voor zorgen dat je jouw buikvet weer verliest. Gelukkig hebben wij een aantal voeding gerelateerde tips voor makkelijk afvallen!

Zorg voor een eiwitrijk dieet

Eiwit is een van de belangrijkste voedingsstoffen voor gewichtsbeheersing. Een hoge inname hiervan verhoogt namelijk de afgifte van het volheidshormoon. Hierdoor wordt je eetlust vermindert en krijg je sneller een vol gevoel. Hiernaast verhoogt het ook je stofwisseling en helpt het om je spiermassa te behouden tijdens het afvallen. Zorg ervoor dat je bij elke maaltijd een goede eiwitbron toevoegt, maar het hoort vooral bij een gezond ontbijt. Dit weerhoud je er namelijk van om te snacken gedurende de rest van de dag.

Eet veel oplosbare vezels

Oplosbare vezels absorberen water en vormen een gel die helpt om voedsel te vertragen terwijl het door je spijsverteringsstelsel gaat. Dit geeft je een vol gevoel, waardoor je automatisch minder eet. Het kan ook het aantal calorieën dat jouw lichaam uit voedsel opneemt verminderen.

Verminder koolhydraten - vooral geraffineerde koolhydraten

Het verminderen van jouw inname van koolhydraten kan zeer gunstig zijn voor het verliezen van vet, inclusief buikvet. Je hoeft niet per se een strikt koolhydraatarm dieet te volgen. Het vervangen van geraffineerde koolhydraten door onbewerkte koolhydraten is al een goede stap! Dit zal je metabolisme versnellen en buikvet verminderen. Denk hierbij aan volkoren producten, havermout, zilvervliesrijst en groenten en fruit.


Blog item delen: