Inleiding tot de Aziatische keuken

De Aziatische keuken is erg uitgebreid. Je hebt alles, van Japans eten tot Chinees eten, van Koreaans eten tot Thais eten, om er maar een paar te noemen! Elk deel van Azië, elke cultuur... heeft verschillende klimaten, verschillende flora en fauna en verschillende tradities.

Een geweldige plek om te beginnen is om erachter te komen welke gerechten je favorieten zijn. Hierna kun je deze gerechten proberen in restaurants, om vervolgens ze zelf thuis te gaan koken. Er zijn genoeg recepten voor Aziatisch koken te vinden online, dus dat moet goedkomen!

Als je niet helemaal zeker weet met welke keuken je moet beginnen, vind je hieronder een korte samenvatting van Koreaans, Japans, Chinees en Thais om je verder te helpen.

Koreaans

Denk aan: Bibimbap, Bulgogi, Kimchi of Ddukbokki

Koreaans eten is een andere kanshebber in de wereld van de pittige Aziatische keuken! Kimchi staat in de Koreaanse wereld bekend om zijn kruiden. Koreaans eten gaat over het verpakken van zoveel mogelijk pit in hun gerechten met texturen, smaken, kruiden en hete specerijen. Ook staat de Koreaanse keuken bekend om het serveren van maaltijden met veel verschillende opties (het is bijna een klein buffet!) Als je nog nooit Koreaans hebt gegeten, zoek dan zeker een restaurant om de keuken eerst eens te proberen!

Japans

Denk aan: Sushi, Japanse Curry, Ramen of Katsudon.

Bij de Japanse keuken draait alles om een ??goede smaak en mooie bereidingen. De Japanners zijn erg trots op hun kookkunsten en ze nemen de stappen om ervoor te zorgen dat hun eten van de best mogelijke kwaliteit is. Traditioneel Japans eten is niet pittig in vergelijking met andere Aziatische keukens. Veel van hun gerechten bestaan ??uit kip, varkensvlees of zeevruchten. Het koken van Japans eten neemt tijd in beslag, want ze ondernemen veel stappen [zoals afromen en weken] om gerechten te maken. Als je op zoek bent naar een keuken die niet pittig is, en je kunt trots zijn op de geleverde inspanningen, probeer dan de Japanse keuken eens!

Chinees

Denk aan: General Tso, Kung Pao Chicken, Sweet & Sour Pork of Beef & Broccoli

Gerechten die we allemaal kennen en waar we van houden. Toch is het Chinese eten dat wij kennen niet hetzelfde als traditioneel Chinees eten. Het is namelijk aardig verwesterd. Het verschil is eigenlijk best groot. Als je geïnteresseerd bent, raad ik je aan om in een authentiek restaurant te dineren, boeken te lezen of, indien mogelijk, China te verkennen. Vaak gekookt in een wok met een overvloed aan groenten en vlees en saus, varieert Chinees eten van zoet, hartig tot pittig. Er is voor elk wat wils met Chinees eten.

Thais

Denk aan: Pad Thai, Tom Gha Kai, Chicken Khao Soi of Thai Wings

Thais eten is waarschijnlijk mijn favoriet. Waarom? De kruiden! Thais eten zit VOL met smaken en kruiden in overvloed! Eén gerecht kan zoet, hartig, zout, bitter en pittig zijn. De pittigheid van de Thaise keuken is meestal wat veel mensen aantrekt. In tegenstelling tot Japanse curry's die traditioneel aan de zoetere kant zijn, zijn Thaise curry's pittig! Als je een liefhebber bent van pittig eten, moet je dus echt de Thaise keuken proberen.


Blog item delen: