Chocolade cadeautjes: altijd goed!

Het kan best lastig zijn om telkens weer een geschikt cadeau te vinden. Want wat geef je de buurjongen die net geslaagd is voor z’n examen? He geliefde, om jullie jubileum te vieren? Of je oma, die alles al heeft? Gelukkig is er één cadeau dat eigenlijk altijd kan: chocolade!

Niet alleen met Sinterklaas

De chocoladeletter kennen we natuurlijk allemaal. Die heeft ook al een heel lange historie. Wist je bijvoorbeeld dat er schilderijen uit de 16e en 17e eeuw al letters gemaakt van brooddeeg afgebeeld staan? Tegenwoordig zijn de chocoladeletters met Sinterklaas niet meer weg te denken en ook die traditie is al eeuwenoud: in de 19e eeuw werden de cadeautjes verstopt onder een kleed. Bovenop het kleed werden letters van brooddeeg gelegd, waardoor ieder kind wist welk cadeautje voor hem of haar bedoeld was. Dat dat brooddeeg uiteindelijk is vervangen door chocolade is natuurlijk logisch: chocola is veel lekkerder! Dat maakt dat chocolade cadeautjes niet alleen leuk zijn om te geven tijdens Sinterklaas (zoals een chocoladeletter S of M), maar dat je er het hele jaar door mensen mee kunt verrassen.

Gewoon vanuit huis

Uit Japans onderzoek blijkt dat je concentratievermogen verbetert wanneer je dagelijks een stukje zwarte chocolade eet. Het is dus niet alleen lekker, maar kan ook nog eens heel gezond zijn! Chocola heeft trouwens nog een ander voordeel: het past door de brievenbus. Of je nu handgemaakte bonbons wilt geven, of een mooie reep met tekst, het kan allemaal per post verstuurd worden. Zo’n chocolade cadeau bestel je simpelweg online, dus je hoeft er niet eens de deur meer voor uit. En vervolgens wordt het keurig per post afgeleverd bij de ontvanger van het cadeau. Het online aanbod aan chocolade producten is groot en kun je de leukste creaties aanschaffen. Voor iedere feestdag, van Pasen tot Sinterklaas, is er wel iets passends te vinden. Zo kun je echt op zoek gaan naar iets wat bij de ontvanger past, waardoor het cadeau een persoonlijke touch krijgt. Dit alles maakt chocola dus een ideaal cadeau voor ieder moment. Weet jij al wat je gaat kiezen?


Blog item delen: