Feestdagen zijn in aantocht: zoek je naar inspiratie voor recepten?

Een bijna Zalig Kerstfeest, Kerstmis is voor velen de absolute favoriete tijd van het jaar. Een van de redenen is het heerlijke eten. Het kerstdiner is een maaltijd die traditioneel met Kerstmis wordt gegeten, met een partner, familie of het gezin. Zoals iedereen weet, zijn de maaltijden vaak bijzonder rijk en substantieel, in de traditie van de christelijke viering. De maaltijd varieert in verschillende delen van de wereld, met name in de voormalige Britse kolonies, is de maaltijd enigszins verwant aan het Engelse kerstdiner met geroosterd vlees en een of andere pudding. De kerstpudding en de kerstcake zijn uit deze traditie voortgekomen. In Taiwan wordt het bijvoorbeeld "Chiang Kai-kerstdiner" genoemd. Allerlei heerlijke gerechten waar (soms helaas) vlees het hoofdingrediënt is.

Een veganistische Kerst

Veganisten eten veganistische versies van traditionele vakantierecepten voor het kerstdiner. Het is echt niet moeilijk om een recept op vegetarische of veganistische wijze te bereiden, het is meestal zo eenvoudig als het ruilen van zuivelboter voor veganistische boter of zuivelmelk voor plantaardige (kokosnoot, amandel, haver, hennep, of soja) melk.

Het grootste verschil is zeker het hoofdgerecht. Traditioneel serveren mensen grote stukken vlees als het middelpunt van hun kerstdiner. Er zijn nu zoveel plantaardige hoofdgerechten voor veganisten dat het moeilijk is om er maar één uit te kiezen! 

Een vegetarische Kerst

Het enige wat ontbreekt in deze “vleesmaaltijden”, is een vegetarisch alternatief. Iedereen moet van kerst kunnen genieten en daarom stemmen wij dit jaar voor een aantal heerlijke vegetarische kerstrecepten! Alles is makkelijk te maken, zal geweldig smaken en is perfect voor de grote dag. Dus neem je tijd, stel je kerstmenu of zelfs sinterklaas recepten samen, en geniet!

Wat voor soort recepten vind je op deze lijst? 

  • Veganistische Kerstontbijt recepten

  • Veganistische Kerst Voorgerechten

  • Veganistische Kerst bijgerechten

  • Veganistische Kerst hoofdgerechten

  • Veganistische Kerstmis bakrecepten

  • Veganistische Kerstmis Desserts

Dankzij alle seizoensgebonden, plantaardige recepten en veganistische producten die nu op de markt zijn, is het eenvoudig en lekker om je kerstdrankjes, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts gewoon vegetarisch te bereiden.

De plantaardige opties zullen zelfs de meest toegewijde vleesliefhebbers en traditionele mensen tevreden stellen.

Eenvoudig en heerlijk, een vegetarische Kerst betekent niet dat je iets aan smaak hoeft te missen, integendeel! Als je het kerstgevoel wilt behouden, is het kiezen voor een plantaardige optie een eenvoudige manier om iets duurzaams te doen voor de planeet. Een verrukkelijk veganistisch gerecht zal gegarandeerd indruk zullen maken op je vrienden en familie.

Ben je op zoek naar wat kerstinspiratie? Deze verzameling veganistische kerstrecepten heeft een beetje voor elk wat wils. Van verrukkelijke hoofdgerechten tot plantaardige bijgerechten en decadente veganistische desserts, deze gerechten zitten boordevol kerstsmaak! 

Veganistisch zijn met Kerstmis hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn tal van alternatieven voor klassieke kerstrecepten, evenals spannende nieuwe traktaties om dingen fris te houden tijdens het feestseizoen.

Tip: Als je naar een veganistisch of vegetarisch kerstdiner gaat en een cadeautje voor de gastvrouw of gastheer mee wilt nemen, raden we je aan om een fles biologische veganistische wijn te halen. Gegarandeerd een lekkere wijn bij het eten!

 


Blog item delen: