Organiseer je een etentje? Dan zijn deze tips essentieel!

Komen er binnenkort familie, buren of vrienden eten? Wat gezellig! Het is heel fijn om onder het genot van wat lekkers op tafel bij te praten en een fijne avond te beleven. Wel kan het stress met zich meebrengen wanneer jij de gastheer of gastvrouw bent en dus verantwoordelijk voor het eten. Kun je wel wat tips gebruiken? In deze blog geven wij jou die, en zul je een ontspannen avond beleven! Veel plezier gewenst! 

Voorbereiden

Bij elk gerecht dat je maakt is een goede voorbereiding van belang. Zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld boodschappen op tijd in huis haalt. Op die manier voorkom je namelijk dat je een ingrediënt bent vergeten, en dat het te laat is om deze nog in de winkel aan te schaffen. Maak dus ruim op tijd een boodschappenlijstje, en zorg dat je alle items op tijd in huis hebt.

Volgorde

Verder is het handig om na te denken over de volgorde van de gerechten. Het kan namelijk heel goed zijn dat een bepaald gerecht enkele uren in de koelkast moet staan, of juist in de oven. Dit gerecht kun je dan het best als eerst gaan klaarmaken. Verder zijn er ook andere zaken waar je al op tijd mee kunt beginnen, zoals met het snijden van groenten. Deze kun je bijvoorbeeld in een bakje in de koelkast bewaren en pas eruit halen wanneer je ze gaat koken of bakken. Dit kun je prima al in de ochtend doen van het etentje, of zelfs de dag ervoor. Dat scheelt je heel veel tijd. Ga dus bij elk ingrediënt even na of je hier al iets mee kunt doen in de voorbereiding. Vaak zijn er genoeg zaken die je al op tijd kunt doen.   

Aan de slag

Wellicht voel je je heel verantwoordelijk voor de maaltijd wanneer er gasten bij jou thuis komen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is namelijk een heel leuk idee om samen met een (paar van je) gasten te gaan koken. Het is gezellig om dat samen te doen en gasten helpen over het algemeen graag. Vaak is het gerecht dan ook nog eens sneller klaar. Ideaal dus. Een goede koekenpan kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Dek de tafel vervolgens met je mooiste servies, steek een paar kaarsjes aan en zet een gezellig achtergrondmuziekje op. Laat het je goed smaken en geniet ervan!


Blog item delen: