Kerstcocktail
Ster Ster Ster Ster Ster (4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CocktailsHoofdgroep
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Zorg dat de spa rood en de cranberrysap goed koud zijn. Begin met het maken van het suikkerrandje. Dip het bovenste randje van de cocktailglazen in water en draai ze vervolgens voorzichtig door de suiker, zodat er een klein, sprankelend suikerrandje ontstaat.
2. Snijd vervolgens de limoen in dikke partjes (als ze te dun zijn, vallen ze van het randje van het glas). Snijd de partjes in tot halverwege het schijfje en bevestig ze aan de rand van de glazen.
3. Doe vervolgens de ijsklontjes de cocktailshaker met 1 deel amaretto 1,5 deel cranberrysap en 1,5 deel spa rood (de hoeveelheden maken niet uit, als de verhoudingen maar kloppen). Schenk vervolgens een flinke scheut limoensap in de shaker (als je niet zo’n zoetekauw bent, mag het best veel zijn) en shake een paar keer.
4. Proef (met een rietje). Vind je het mengsel wat te zoet, voeg dan nog wat limoensap toe. Vind je het mengsel te sterk, voeg nog wat spa rood toe. Vind je het te zuur, voeg dan nog wat cranberrysap of amaretto toe. Shake nog even, proef weer. Is het helemaal naar jouw smaak? Giet het mengsel dan in de glazen, zonder de ijsklontjes.
TIP: Als je geen cocktailshaker hebt, kun je de ingredienten natuurlijk ook in een kan gieten en doorroeren, dat werkt ook prima.Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)Bron: christmaholic

Door: ReceptenVandaag