9,334
15 minuten
onbekende koks

IJskoffie

Bereidings tijd: 15 minuten

Aantal: 4

Ingredienten

Ingredienten
– 8 chocoladesticks (melk of puur) + evt. extra voor garnering
– 20 ijsklontjes
– 50 ml espressokoffie zeer sterk, koud
– 50 ml cognac
– 100 ml slagroom
– 4 eetlepels witte basterdsuiker
– 1 mespunt kaneelpoeder

Materialen:
– hoge glazen
– blender

bereidingswijze

Rasp met een kaasschaaf of dunschiller chocoladekrullen van de chocoladesticks. Doe de ijsblokjes in een theedoek en crush de blokjes met een hamer (dit kan ook met sommige keukenmachines of blenders). Meng de espressokoffie met de cognac en gecrushte ijsblokjes. Doe het resultaat in een blender of hoge kom en mix het kort met slagroom, basterdsuiker en kaneel. Schenk de drank in 4 hoge glazen, bestrooi met de chocoladekrullen en steek er evt. 2 chocoladesticks in. Serveer direct!

Waardering

(5 beoordelingen)