Hasselt koffie
(3.9 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KoffieHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

    2 kopjes koffie, sterke
    6 cl jenever (Hasseltse)
    6 cl slagroom
    2 kl suiker, bruine
    2 sprietjes sinaasappelschil

Bereidingswijze

1
Klop de room lobbig.
Verdeel de suiker en sinaasappelschilletjes over vuurvaste glazen.

2
Verwarm de jenever in een pannetje. Flambeer en schenk de 'vlammende' drank bij de suiker.

3
Blus met de hete koffie.

4
Schenk de koude, lobbig geklopte room over de rugkant van een lepel bovenop de koffie en serveer.



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: