1
Maak 370 ml espresso (of sterke koffie).
2
Roer in een kookpan 70 g suiker goed door 125 ml water. Breng dit aan de kook en laat 1 minuut borrelend koken. Voeg 350 ml espresso of koffie toe.
3
Snij het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit en doe beide in het mengsel van koffie en siroop. Laat afkoelen.
4
Giet het mengsel door een zeef in een platte metalen schaal. Zet die 2 uur in de diepvries. Roer ondertussen om de 30 minuten eens krachtig met een vork door het mengsel, zodat er geen grote ijskristallen ontstaan. Roer alles op het einde nogmaals krachtig om.
5
Klop de room half stijf met de resterende suiker en de espresso.
6
Verdeel de granite over de glazen, doe er een lepel room bovenop en serveer naar wens met amaretti-koekjes.
Beoordeel het recept:
Bron: Libelle Lekker
Door: ReceptenVandaag