Patat maken
(4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in stukjes. (Als je van echte Limburgse patat houdt snijd je ze lekker groot. Hou je meer van Franse friet, dan snij je ze lang en dun.)

2. Zet een grote pan op om water te koken. Als het water kookt, doe dan de geschilde en gesneden patat erin en laat het ongeveer 5/6 minuten koken. Als de patat beetje zacht is, dan de aardappels afgieten en op schone theedoek verspreid laten uitdampen zodat ze helemaal droog worden en zijn afgekoeld .

3. Olie in fritespan, of andere goede hittebestendige diepe pan, verwarmen tot 180 graden. Aardappelen hierin bakken / frituren. Er moet zoveel olie in de pan zitten zodat alle frites helemaal onder de olie zitten.

4. De eerste keer dat je de aardappelen bakt, doe je dit ongeveer 5 minuten.

5. De tweede keer dat je de aardappelen bakt, bak je ze ongeveer 5-7 minuten tot ze mooi bruin zijn.

6. Laat de inmiddels frites uitlekken in het vergiet, en bestrooien ze met zout.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: