12,503
40 min
onbekende koks

Surinaamse loempia

Bereidings tijd: 40 min

Aantal: 3

Ingredienten

Ingredienten voor de vulling :
– 1 ui
– zout
– 200 gr. tauge
– 2 maggi blokjes
– 1 stuk kipfilet
– 1 bos kouseband
– 2 takjes selderij
– ½ kool fijngesneden
– 2 teentjes knoflook
– mespuntje zwarte peper
– 1 eetl. gekruide ketjap

Ingredienten flensjes :
– olie
– 4 eieren
– snufje zout
– 1/2 l. melk
– 1/2 l. water
– 400 gr. bloem

bereidingswijze

Bereiding vulling :
1. De kipfilet uitkoken en uitpluizen.
2. De kool, kousenband wassen en fijn snijden. De tauge wassen en laten uitlekken.
3. In een pan wat olie verhitten en hierin de ui en knoflook fruiten en voeg vervolgens de uitgeplozen kipfilet, kousenband, kool en tauge toe.
4. Op smaak brengen met zwarte peper, maggiblokjes, ketjap en selderij en flink omscheppen. Niet te lang bakken want groente moeten een beetje knapperig blijven.

Bereiding flensjes :
1. Kluts de eieren met het zout in een kom.
2. Voeg vervolgens de melk en het water toe. De bloem bij delen toevoegen en blijven roeren totdat er een glad beslag ontstaat.
3. Bak dunne flensjes voor de loempia’s in een pan met 1/2 eetlepel olie.
4. De flensjes aan 1kant bakken en dan overdoen op een bord.

Bereiding loempia :
1. Plaats 1 volle eetlepel van de vulling op ieder flensje en klap het aan beide zijkanten dicht terwijl je het daarna oprolt.
2. Een papje maken van wat bloem en water en hiermee de randen bestrijken en daarna dichtplakken.
2. Bak de loempia’s goudbruin in pan met ruime hoeveelheid hete olie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
3. De loempia’s serveren met pittige ketchup.

Waardering

(66 beoordelingen)