Visfricassee
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Verhit de olijfolie en bak de sjalotjes en knoflook glazig.
3. Voeg de wortel toe en bak even mee.
4. Voeg de prei toe en vervolgens de courgette, roer alles goed om tijdens het bakken.
5. Voeg de slagroom en wijn toe aan het groentemengsel en laat 5 minuten zachtjes stoven.
6. Verwijder de tenen knoflook.
7. Roer de helft van de kaas door het groentemengsel.
8. Breng op smaak met peper en evt. iets zout.
9. Verdeel het mengsel over 6 ovenvaste soepkommen.
10. Verdeel de rauwe stukken vis over de kommen en strooi de rest van de gruyère erover.
11. Bestrijk elk plakje bladerdeeg aan één kant met het ei en plak het op de kom (eikant naar beneden).
12. Bestrijk dan de bovenkant met ei en zet de soepkommen op een bakplaat.
13. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin en gaar.
14. Serveer de visfricassee direct.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Delicious magazine

Door: