Enchiladas
Ster Ster Ster Ster (4.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 25 - Tijd
  • 17Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Begin met het kruiden van het gehakt. Doe dit in een bakje en voeg er 1 of 2 theelepeltjes gehaktkruiden toe het gehakt en meng dit goed door elkaar.
2. Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul.
3. Ondertussen, als je het gehakt aan het bakken bent, snipper je een uitje en bak deze glazig in een pan. Als de uitjes glazig zijn voeg je het blikje gepelde tomaten eraan toe.
4. Druk de tomaten met je spatel een beetje plat en in stukjes. Voeg aan dit mengsel ook de chilipoeder toe. (Vergeet ondertussen het gehakt niet) Zelf doe ik ongeveer 2,5 theelepel maar dit kan je naar smaak meer of minder doen.
5. Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten op het vuur staan.
6. Als de saus klaar is voeg je ongeveer een kwart van het tomatenmengsel toe aan het gehaktmengsel. Voeg aan het gehakt ongeveer een handvol geraspte kaas toe. Roer dit door elkaar.
7. Giet de rest van het tomatenmengsel in een ovenschaal.
8. Begin nu met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
9. Haal daarna de tortilla’s uit de verpakking en pak de eerste tortilla en haal deze met de boven- en onderkant door de tomatensaus. Zorg dat de hele tortilla nat is.
10. Bak daarna de tortilla aan beide kanten ongeveer 10 seconden. Je kan dit in de pan doen waar je ook de tomatensaus in hebt gemaakt (ik heb zelf gewoon een koekenpan gebruikt).
11. Als je de tortilla aan beide kanten hebt gebakken leg je deze op een bord en ga je verder met de volgende. Zorg dat je tussendoor wel eens een scheutje olijfolie in de pan zodat de tortilla’s niet aanbakken.
12. Als je alle tortilla’s gebakken hebt kan je ze gaan vullen.
13. Eerst haal je het tomatenmengsel uit de ovenschaal en doe je dit even tijdelijk in een kom of in de pan die je net hebt gebruikt.
14. Voor het vullen van de tortilla’s doe je ongeveer 2/3 eetlepels gehaktmengsel in de tortilla (niet bij de randen) en rol deze strak op.
15. De tortilla hoeft niet precies in de ovenschaal te passen, de zijkanten kan je een beetje buigen. Vul zo alle tortilla’s en leg ze allemaal in de ovenschaal.
16. De saus die je daarna overhoudt verdeel je over de bovenkant van de tortilla’s. Strooi er daarna nog ruim geraspte kaas er overheen.
17. De enchiladas kunnen nu voor 20 minuten de oven in. Eet smakelijk!



Beoordeel het recept:

 (14 stemmen)



Bron: Lekker en Simpel

Door: ReceptenVandaag