1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 5. Vet 24 madeleine vormpjes in en bestuif met bloem.
2. Meng in een middelgrote kom de eieren, vanille en citroenrasp 5 minuten met een elektische mixer op de hoogste stand. Mix geleidelijk de poedersuiker erdoor. Mix 5 tot 7 minuten tot het dikker en glanzend is.
3. Zeef de bloem en bakpoeder samen. Zeef 1/4 van de bloem mix door het ei mengsel en vouw het er voorzichtig door. Schep de resterende bloem in vier keer erdoor. Schep dan voorzichtig de afgekoelde boter erdoor. Lepel het beslag in de voorbereide vormpjes, elk voor 3/4 gevuld.
4. Bak 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes goudkleurig zijn en de bovenkanten terugveren. Laat in de vormpjes op een rooster 1 minuut afkoelen. Maak los met een mes, en haal ze uit de vorm en leg op een rooster om af te koelen. Strooi door een zeef poedersuiker over de bovenkanten of smelt pure chocolade en dip de uiteinden in de chocola. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Beoordeel het recept:
Bron: Allrecipes
Door: ReceptenVandaag