Pangsit Goreng
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Laat de diepgevroren velletjes in de verpakking goed ontdooien (gedurende ± 8 uur).

2. Hak de garnalen (of maal tot gehakt in de food processor), snij de prei zeer fijn, hak de selderij en meng deze met het vlees, de kruiden en de uitgeperste knoflook goed door elkaar.

3. Klop het ei en roer dit door de massa.

4. Breng het op smaak met peper, zout.

5. Draai van het mengsel balletjes ter grootte van soepballetjes.

6. Klop een eidooier met een lepel water los.

7. Haal de velletjes uit de verpakking en leg ze op een bord onder een vochtige doek.

8. Pel een velletje los van de stapel (de velletjes zijn verrassend sterk) en leg het met een punt naar u toe op het werkvlak, bijvoorbeeld een plat bord. Leg een balletje op de dichtstbijzijnde hoek.

9. Nu rolt u het balletje in het vel tot net over de helft.

10. Dan vouwt u de buitenste punten naar achteren en plakt deze met de vingers op elkaar met wat ei.

11. Laat de pangsit ongeveer 15 minuten rusten om de plakkende werking van het ei te bevorderen.

12. Verhit de olie tot 170° C (nooit te heet), in een friteuse of wok, bak de pangsit goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken.

13. Lekker met chili saus



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Kookfreak

Door: ReceptenVandaag