Amusepalet
(4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 20Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

    Paté met gelakte rauwe ham:

  • Palingreepjes met mierikswortelroom:

  • Geitenkaas met honing en noten:
  • plukje rucola of veldsla

Bereidingswijze

Paté met gelakte rauwe ham:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Leg de plakken rauwe ham op een bakplaat en bestrijk ze met honing gemengd met de marmelade en de peper.

3. Bak ze in circa 15 minuten in het midden van de oven licht krokant. Keer ze halverwege om.

4. Rijg ze aan de prikkers en steek deze in de paté die in vieren is verdeeld.
TIP! Vervang de paté door camembert of brie.

Palingreepjes met mierikswortelroom:
1. Verdeel de palingstukjes kruislings gestapeld over vier kleine schaaltjes.

2. Meng de crème fraîche met de mierikswortel en schep een toefje op het palingstapeltje.

3. Garneer met de bosui.
TIP! Neem in plaats van palingreepjes, reepjes gerookte zalm

Geitenkaas met honing en noten:
1. Meng de olie met de honing en azijn.

2. Rooster de pitten of noten in een droge hete koekenpan.

3. Zet de gietenkaas even onder een hete grill totdat de kaas licht kleurt.

4. Leg op elke lepel blaadjes rucola of veldsla. Verdeel de kaas in vieren en verdeel de stukken over de lepels.

5. Verdeel de dressing erover en strooi de pitten of nootjes erop.
TIP! Vervang de geitenkaas door kruidenroomkaas.

Wijntip!
Lekker veel smaken. Prima en feestelijk om bijvoorbeeld champagne, cava of prosecco bij te drinken. Maar u kunt ook Santa Balera Sauvignon Blanc-Chardonnay schenken. Rosé erbij? Dan die van Hoop Huis.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Kerstrecepten

Door: