Aardappelpoffertjes met kaas
(4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

    zout naar smaak
    peper naar smaak
    5 eetlepels melk
    2 eieren (losgeklopt)
    75 gram boter (gesmolten)
    1,25 kg aardappelen (kruimig)
    2 eetlepels gehakte peterselie
    1 eetlepel gehakte bladselderij
    1 eetlepel bieslook (fijngesneden)
    6 eetlepels parmazaanse kaas (fijngeraspt)
    3 eetlepels fijngesneden Munt in sliertjes

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water (met wat zout. Laat de aardappelen op een zeef afkoelen. Wrijf de aardappelen door een fijne zeef. Vermeng deze puree met de losgeklopte eieren, 4 eetlepels melk, 50 gram gesmolten boter, peper, 4 eetlepels geraspte kaas, sliertjes Munt en tuinkruiden. Voeg, wanneer het beslag wat al te dik uitvalt er nog 1 of meer eetlepels melk aan toe. Laat het beslag een half uurtje staan. Roer het daarna opnieuw krachtig door. Verhit de poffertjespan. Bestrijk de holletjes met een kwast met gesmolten boter. Schep een deel van het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron in 3 - 4 minuten aan beide zijden. Bak daarna op dezelfde wijze de rest van de poffertjes.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Jumbo supermarkten

Door: