Taartjes met zoete aardappel
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200' C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daar de met olie ingesmeerde aardappelschijfjes open bestrooi met zout en peper. Bak ze 10-15 minuten tot ze gaar zijn.
2. Leg een nieuw stuk bakpapier op de plaat en leg daar de ontdooide bladerdeeg plakjes op. Prik ze in met een vork, laat 2 cm van de randen vrij. Bestrijk met de crème fraîche en bestroi met zout en peper.
3. Schik de zoete aardappelschijfjes iets overlappend op de vellen bladerdeeg en verkruimel de feta erover. Bestrijk de vrijgehouden randen met losgeklopt ei. Bak de taartjes ca. 25 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn.
4. Klop intussen in een kommetje 1 el olijfolie, knoflook, Spaanse peper en koriander door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe...
5. Bestrijk de taartjes meteen als ze uit de oven komen met wat dressing. Serveer met een groene salade en geef de rest van de dressing er apart bij.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Door: