Nigella Lawson: gebakken aardappelen
Ster Ster Ster Ster (3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 graden C of gasovenstand 9. Doe het vet in een grote braadslee en zet die in de oven. Na 20 tot 30 minuten zou het vet verschrikkelijk heet moeten zijn.

Schil de aardappelen en snijd ze in drieen door ze aan twee kanten schuin af te snijden zodat het middenstuk min of meer driehoekig is. Breng de aardappelen in koud water en met zout aan de kook. Laat ze 4 minuten koken.

Laat de aardappelen uitlekken in een vergiet en kieper ze terug in de lege, droge pan. Strooi er de semolina over. Schud de pan zodat de aardappelen allemaal goed met semolina bedekt worden. Leg het deksel op de pan en schud de pan nog eens flink, zodat de randen van de stukken aardappelen ruw worden: hierdoor worden ze later krokanter. Ik laat ze in dit stadium met rust. Als je dat niet doet, moet je oven al heet zijn!

Schep wanneer het vet zo heet mogelijk is geworden de met semolina bedekte stukken aardappel voorzichtig in de braadslee (ze sissen en spetteren verschrikkelijk) en bak ze een uur in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn, draai ze halverwege die tijd om.

Als je oven heet genoeg is zullen ze niet meer dan ongeveer 25 minuten per kant nodig hebben, maar het is het beste om ze tot het laatste moment in de oven te laten (je kunt altijd het meeste van het vet afgieten).

Doe de aardappelen, wanneer al het andere is opgediend, in een grote (indien mogelijk verwarmde) schaal en zet ze met een trots hart op tafel.Beoordeel het recept:

 (83 stemmen)Bron: kookboek Nigella's kerst van Nigella Lawson

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Nigella Lawson is een kok die voor haar recepten kookboeken heeft geschreven. Haar bestsellers zijn 'Nigella bijt' en 'Nigella Express' met de lekkerste recepten. Ze heeft ook televisieprogramma's en is daarmee wereldwijd bekend geworden. Ze staat er bekend om dat ze recepten graag kort houdt om zo ...

Lees Meer