Spaanse aardappeltortilla
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Snijd de ui in dunne ringen en halveer deze.
2. Verhit een scheut (ongeveer 3 eetlepels) in een koekenpan en bak de ui 2 minuten.
3. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak deze in ongeveer 25 minuten gaar. Je kunt ook om tijd te besparen de aardappelschijfjes een paar minuten voorkoken in de magnetron of in een pan met water, goed droogdeppen en 5 minuten samen met de ui te bakken.
4. Kluts de eieren los in een kom met een flinke snuf peper en zout.
5. Verdeel de aardappels en ui mooi over de bodem van de pan en giet het eiermengsel er over.
6. Leg de deksel op de pan en bak de aardappeltortilla in ongeveer 25 min gaar op laag vuur (let op dat de onderkant niet aanbrand).
7. Als al het ei gestold is kun je hem door een paar keer met de pan op en neer te bewegen los maken en op een bord laten glijden.
8. Keer de tortilla om in de pan en bak ook de andere zijde in 5 minuten licht bruin.
9. Snijd de tortilla voor het serveren in punten.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Leuke receptenl

Door: