Bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ca. 3 mm. Verhit de olie in de grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de plakjes chorizo 5 minuten. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan en bak de ui, de knoflook en de aardappelplakken op laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar. Klop de eieren los en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de chorizo toe. Schenk het ei-chorizomengsel in de koekenpan erbij, verdeel het gelijkmatig over de aardappelen en de uien. Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 6 minuten garen totdat de onderkant goudbruin is. Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer. Leg een groot bord omgekeerd op de tortilla, keer de pan om zodat de tortilla op het bord blijft liggen en laat hem vervolgens omgekeerd terug in de pan glijden. Laat nog 4 minuten verder garen. Serveer de tortilla warm of koud. Lekker met stokbrood en aïoli (een mediterrane knoflooksaus). U kunt de tortilla maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de koelkast en laat hem vóór het serveren op kamertemperatuur komen.
Beoordeel het recept:
Bron: AH Recepten
Door: ReceptenVandaag
Reacties
Hoppa
(26-08-2011)Wij gaan hem zo lekker maken, tenniste ik hoop dat het lekker wordt.
Hoppa
(26-08-2011)dat laten we straks nog wel weten :)
lekkerrrrr, ik kom wel mee eten, groetjes roel