Aardappelquiche van Suzan
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook deze 5 minuten in ruim water met zout. Giet af en laat afkoelen. Bedek de quiche- of taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Bedek het bladerdeeg vervolgens met aluminiumfolie en strooi de bonen of linzen op de aluminiumfolie. Zet de quichebodem 8 minuten in het midden van de hete oven. Bak ondertussen het ontbijtspek 5 minuten in een pan met antiaanbaklaag knapperig. Neem de quichebodem uit de oven, verwijder de bonen en de aluminiumfolie en bak de bodem nog 4 minuten zonder vulling in het midden van de oven. Haal de quichebodem weer uit de oven en verdeel de aardappelplakken over de bodem. Meng in een kom de eieren, de slagroom en de bieslook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk de helft van het mengsel over de aardappelplakjes, verdeel het ontbijtspek erover en schenk de rest van het mengsel over de quiche. Strooi de gemalen kaas erover en bak de aardappelquiche in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.

Nabereiden
U kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bak de quiche helemaal af en warm hem op de dag zelf, afgedekt met aluminiumfolie, 20 minuten op in de voorverwarmde oven op 200 °C.



Beoordeel het recept:

 (30 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: