Gekruid broodje met zalm
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 15 - Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingrediënten

    voor het brood:

  • voor het beleg:

  • Oventemperatuur
    Elektrische oven: 220graden C
    Heteluchtoven: 200graden C
    Gasoven: stand 5

Bereidingswijze

1 Kneed met een mixer met deeghaken de broodmix, melk, olijfolie en pesto tot een soepel deeg (voeg bij een te stevig deeg nog een paar eetlepels melk toe). Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.

2 Vet de bakplaat in. Verdeel het gerezen deeg in 12 gelijke stukken en draai hier bolletjes van. Laat de bolletjes op de ingevette bakplaat 15 minuten rusten onder een theedoek.

3 Druk de deegbolletjes plat en maak met de duim een gat in het midden van de platte bolletjes. Maak het gaatje wat groter (ca. 3 cm).

4 Strooi het sesamzaad in een diep bord. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en druk ze in het sesamzaad.

5 Leg de broodjes weer terug op de bakplaat en laat ze 30-40 minuten rijzen onder een theedoek.

6 Verwarm de oven voor.

7 Bak de broodjes in 15-20 minuten iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.

8 Meng de creme fraiche met de groene pesto en voeg versgemalen peper naar smaak toe. Snijd de afgekoelde broodjes horizontaal doormidden en bestrijk ze met de gekruide creme fraiche.

9 Beleg de onderste helft met gerookte zalm en tomaat en versier dit met dille. Leg de andere helft erop.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: