Stokbroodje gezond
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Snijd het stokbrood met een kartelmes horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met Philadelphia Naturel Light.

2. Haal de slablaadjes los, spoel af met ijskoud water en dep ze goed droog. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Beleg het besmeerde stokbrood met een laagje sla, gevolgd door de ham en daarna de tomaat. Bestrooi met wat zout en royaal peper. Leg de bovenste broodhelft erop.

3. Serveer direct of neem het stokbrood mee voor een picknick. Wikkel het stokbrood dan heel strak in vershoudfolie en leg het onder iets zwaars (een snijplank met conservenblikken erop, bijvoorbeeld) nog 1-2 uur in de koelkast. Het belegde brood is zo makkelijker te snijden en uit de hand te eten.

TIP!
Little gem zijn kleine kropjes bindsla, ook wel Romeinse sla of Romaine genoemd. Je kunt ook knapperige ijsbergsla of het hart van Hollandse kropsla gebruiken.



Beoordeel het recept:

 (8 stemmen)



Bron: Philadelphia

Door: