Italiaans brood met mozzarella en gegrilde groenten
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingrediënten


  • Materialen:

Bereidingswijze

1. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Meng de olijfolie met de knoflook.
2. Snijd de aubergine en courgette overlangs in plakken van ½ cm dikte. Bestrooi de aubergine- en courgetteplakken met zout en peper. Bestrijk de plakken dun met de knoflookolie in en leg ze op het ingevette ovenrooster. Schuif ze in het midden van de oven en grill ze 3-4 min. Of tot ze mooi bruin geroosterd zijn. Keer ze en rooster de andere kant ook ± 3 min. Laat de plakken afkoelen.
3. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze open, zodat je ze goed kunt openvouwen.
4. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Verwijderde dikke steeltjes van de waterkers, laat dunne steeltjes gewoon zitten.
5. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in dunne plakken.
6. Laat de gedroogde tomaten op keukenpapier uitlekken en snijd ze in reepjes.
7. Snijd het brood in de lengte open en klap het open. Trek of snijd het broodkruim eruit, zodat je een dikke korst van ± 3 cm overhoudt. Het broodkruim kun je drogen (in de zon of op de verwarming) en als paneermeel gebruiken.
8. Bestrijk de binnenkant van het brood dun met wat knoflookolie en een laagje tapenade. Bedek de bodem met een laagje waterkers.
9. Leg daar eerst de aubergine op, bedek met basilicumblaadjes, daarop gedroogde tomaten en daarop mozzarella.
10. Maak nu een laagje van plakken courgette en bestrijk dit met wat pesto. Beleg met geroosterde paprika en eindig met nog een laagje waterkers. Klap nu het brood dicht. 11. Druk het stevig aan en verpak het strak in aluminiumfolie.
12. Leg het minimaal 2 uur in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. Je kunt het ook een dag van tevoren maken en 1 nacht in de koelkast leggen.
13. Snijd het brood in 8-10 stukken en serveer direct.Beoordeel het recept:

 (22 stemmen)Bron: Delicious magazine

Door: ReceptenVandaag