Vegetarische Ratatouille - Brood ovenschotel
(2.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Maak de ui en knoflook schoon, snijd ze vervolgens heel fijn.
2. Snijd courgette en aubergine in blokjes.
3. Besmeer de boterhammen royaal met Boursin Cuisine.
4. Verwarm de oven voor op 200˚C.
5. Verhit wat olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook samen met de ui, voeg de courgette en aubergine toe. Schenk de gepelde tomaten erbij inclusief het vocht. Stoof de ratatouille in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg na ongeveer 5 minuten de Provençaalse kruiden en versgemalen peper en zout naar smaak toe.
6. Maak intussen een bechamelsaus door eerst de boter in een sauspan te smelten, roer de bloem erdoor en laat dit even garen. Schenk er de koude melk bij en roer het geheel tot een gladde saus. Roer er tenslotte de eidooiers door en maak de saus verder op smaak met versgemalen peper. Roer er eventueel de overgebleven Boursin Cuisine en geraspte kaas door.
7. Leg in een ingevette ovenschaal eerst een laag brood met de besmeerde kant naar boven, schep de helft van de ratatouille er op en dan weer een laag brood, bedek tenslotte met de rest van de groenten. Schenk er dan de kaassaus over.
8. Gratineer en verwarm de brood ovenschotel in 20 minuten in het midden van de hete oven.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Boursin

Door: