Grieks olijven-uienbrood
Ster (1.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Het gist over een kommetje met 125 ml warm water strooien (> 40°C). 5 minuten laten staan tot het gist zacht en schuimig wordt.

2. Een grote koekenpan op een middelhoog vuur met olijfolie verhitten en daarin de ui 3 minuten al roerend zacht bakken. De ui van het vuur halen en apart zetten.

3. In een grote kom broodmeel, zout, suiker, dille, knoflookkorrels, olijven en gebakken ui goed mengen. Gistmengsel en resterende water toevoegen. Goed mengen tot de ingredienten gepakt hebben en een klef deeg is gevormd. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak leggen en in ong. 8 minuten glad en elastisch kneden.

4. Een grote kom licht met olie invetten en daarin het deeg een olielaagje geven. Met een lichte doek afdekken en op een warme plek (27-35°C) in ong. 1 uur tot een verdubbeld volume laten rijzen.

5. 2 bakplaten licht invetten. Het gerezen deeg neerslaan en op een licht bebloemd oppervlak leggen. Met een vork en zonder te trekken het deeg in 2 gelijke delen verdelen en dit in 2 ronde broden vormen. De broden op de ingevette bakplaten leggen, afdekken met een vochtige doek en in ong. 40 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.

6. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8.

7. De broden in de voorverwarmde oven ong. 40 bakken tot de bovenkant goudbruin is en de bodem hol klinkt als u er tegenaan tikt. Even laten afkoelen alvorens te snijden.Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag