Brioche
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • Voor de bovenkant:

Bereidingswijze

1. Begin met het water. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de broodmachine. Als je het brood niet direct gaat maken, zorg dan dat de gist niet in contact komt met het vocht.

2. Zet de machine aan op het deegprogramma. Bij mijn broodmachine duurt dit 1,5 uur.

3. Verwarm de oven voor op 190°C.

4. Bestrijk een kom lichtjes met zonnebloemolie of gesmolten boter. Leg het gerezen deeg in de kom en kneed met je handen de lucht eruit.

5. Beleg een cakevorm met bakpapier. Leg het deeg erin.

6. Klop het ei los met de suiker en bestrijk de bovenkant van het brood met het mengsel.

7. Bak het brood voor 30 minuten in de oven. Brioche is zowel warm als koud erg lekker.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Yummy in my tummy

Door: