Gevlochten appelbrood
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Ontbijt

Ingrediënten

    Voor de vulling:

  • Voor het brood:

  • Voor het glazuur:

Bereidingswijze

1. Schil en snijd de appels in dunne plakjes en snijd de plakken doormidden.
2. Meng de stukjes appel met de suiker, kaneel en citroensap.
3. Bak de appel op een bakplaat met bakpapier voor 15 minuten. Haal uit de oven en zet apart.
4. Terwijl de appel vulling bakt, begint met de voorbereiding van het brooddeeg.
5. Meng de droge ingrediënten in een grote mengkom. Voeg het water en olie en meng het deeg gedurende 6 minuten met een elektrische mixer op medium-hoge snelheid.
6. Verwarm je oven voor op 175 graden.
7. Bestuif een schoon oppervlak met bloem en kneed het deeg met de hand. Rol het deeg daarna uit tot een grote rechthoek, met een deegroller.
8. Leg het deeg op een ingevette bakplaat. Snijd aan beide zijden van het deeg, met behulp van een pizzasnijder of mes, in stroken van ongeveer 2,5 cm. Let er op dat het midden van het deeg ongesneden laat.
9. Verdeel de appel vulling in het midden van het deeg en vlecht de repen van het deeg in het midden, kriskras over de vulling.
10. Bak het brood in de oven gedurende 25 minuten tot dat het goudbruin is. Laat het daarna buiten de oven even afkoelen.
11. Klop de ingrediënten voor het glazuur in een kleine kom tot het allemaal gemengd.
12. Smeer een dikke laag van het glazuur over het appelbrood terwijl het nog afkoelt. Snijd en serveer.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Culy

Door: