Knoflook-kaasbrood
(2.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Meng in een grote kom het water, de honing en gist, laat het mengsel vijf minuutjes rusten.
2. Roer er beetje bij beetje het zout en de bloem door, wanneer het deeg de zijkanten begint los te laten is het klaar. Laat ook weer vijf minuutjes staan.
3. Kneed het deeg nog tien minuutjes, het is klaar wanneer het niet meer plakkerig is.
4. Besprenkel het deeg en de kom met olijfolie, bedek met plasticfolie of een theedoek en laat het een uur rijzen of totdat het deeg verdubbeld in omvang is.
5. Duw het deeg naar beneden en verdeel in twee gelijke stukken.
6. Vorm het deeg in twee lange baguettes en leg het op een bakplaat. Draai voor een extra leuk effect het deeg schuin, bedek weer met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.
7. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden en leg je deeg vlakbij de oven.
8. Haal het folie van het brood, verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden en bak het brood voor 20 minuten.
9. Snijd terwijl het brood in de oven ligt de kaas in dunne plakjes en smelt de boter.
10. Haal na 20 minuten het brood uit de oven en besmeer met de gesmolten boter.
11. Bak nog 5-7 minuten totdat het brood goudbruin begint te worden. Haal het uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen.
12. Maak schuine inkepingen van ongeveer 2,5 cm, besmeer deze met de boter en vul ze met een plakje kaas.
13. Bak nog 3-5 minuten tot de kaas volledig gesmolten is. Serveer meteen.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Culy

Door: