Kroketbroodjes
(4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • 10 - 25 - Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.

2. Leg een plakje bladerdeeg op een snijplank en rol deze een beetje uit met een deegroller. Het plakje bladerdeeg moet iets ‘groter’ worden zodat deze helemaal om de kroket past. Rol het andere plakje bladerdeeg ook uit. Als het bladerdeeg aan je deegroller blijft plakken, kan je een beetje bloem strooien op het bladerdeeg.

3. Kluts een ei in een bakje door elkaar en leg vervolgens de kroket op het bladerdeeg, ongeveer in het midden, en vouw het bladerdeeg over de kroket.

4. Eventueel kan je het randje van het bladerdeeg insmeren met een beetje ei, zodat het beter blijft plakken. Als de kroket in het bladerdeegvelletje zit gerold, duw je met een vork op de randjes zodat deze goed dicht blijven zitten.

5. Smeer de kroketbroodjes in met een beetje ei zodat ze mooi bruin worden.

6. De kroketbroodjes kunnen nu voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.

TIP: als je wat dikkere kroketten gebruikt, zoals van Dobben, dan kun je beter deze kroketten voor de helft laten ontdooien, want anders is het kroketje nog niet warm na 25-30 minuten in de oven.
TIP: je kunt de kroketbroodjes ook in kleinere stukjes snijden en ze opdienen als snack/hapje.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: lekker en simpel

Door: