Shortbread met chocola of rozijnen
(4.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit.
2. Meng in een keukenmachine de boter met de suiker, bloem, rijstebloem, vanillemerg en melk snel tot een samenhangend deeg.
3. Meng er de chocolade of rozijnen door.
4. Duw het deeg in het bakblik, strijk de bovenkant met een pollepel glad.
5. Dek af met plasticfolie en laat het deeg minimaal 30 min in de koelkast rusten.
6. Verwarm de oven voor op 180°C.
7. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak het deeg in ca 40 min licht goudbruin gaar.
8. Laat afkoelen in de vorm en snij in lange dunne repen.

TIP! Shortbread blijft in een goed afgesloten blik ca 1 week goed.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Elle

Door: