1. Laat de gist in het lauwe water oplossen.
2. Doe de bloem met de kikkererwten in de keukenmachine mix goed: de kikkererwten mogen fijn zijn.
3. Meng rozemarijn, peper en zout erdoor en giet er dan het water erbij.
4. Laat goed mixen tot er een mooi deeg ontstaat.
5. Voeg zo nodig bloem toe als de bal nog plakkerig is.
6. Kneed lang en goed in de machine en daarna nog even met de hand. Dit is echt belangrijk!
7. Bestuif een kom met wat bloem en leg de bal deeg er in.
8. Dek af met plasticfolie.
9. Leg op een tochtvrije plaats weg en laat minstens 1 uur rijzen.
10. Bestuif dan het aanrecht en haal het deeg uit de kom.
11. Kneed opnieuw en verdeel de bal in gelijke balletjes ter grootte van kleine abrikozen.
12. Leg ze op een dienblad of – beter als je ze meeneemt – in een grote lage bak.
13. Bestuif met bloem en laat liggen tot gebruik.
14. Verhit een grillpan op het vuur.
15. Rol de balletjes deeg uit tot langwerpige dunne plakken en bak ze in de grillpan tot ze oppoffen.
16. Keer ze regelmatig tot ze gaar zijn.
Beoordeel het recept:
Bron: Elle
Door: ReceptenVandaag