Welsh rarebit plukbrood
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • Tijd
  • 24Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor het brood:

  • Voor de vulling:

Bereidingswijze

1. Maak eerst het brooddeeg. Verwarm de boter samen met de helft van het bier in een pannetje tot de boter is gesmolten.
2. Haal van het vuur en voeg de rest van het bier toe. Zet dit even apart.
3. Meng de bloemsoorten door elkaar en maak er een grote hoop van op je aanrecht, of in een kom.
4. Maak een kuil in het midden en doe hierin de gist, suiker en eieren.
5. Het zout strooi je aan de rand.
6. Giet je biermengsel in de kuil en meng beetje bij beetje de bloem erdoor.
7. Als het een geheel is geworden haal je het uit de kom en kneed je het 10 minuten goed door tot je een soepel deeg krijgt.
8. Leg het deeg terug in de kom, dek het af en laat het een uurtje rijzen.
9. Maak ondertussen de vulling. Smelt de boter.
10. Zodra het gesmolten is haal je het van het vuur en roer je er de mosterd, worchestershire sauce en tabasco door.
11. In een andere kom meng je de geraspte kaas met paprikapoeder, peper en zout.
12. Ga nu verder met het samenstellen van het brood.
13. Bestrooi je aanrecht lichtjes met bloem, haal het gerezen deeg uit de kom en rol dit uit tot een plak van ongeveer 50 x 35 cm.
14. Smeer hierover het mosterdmengsel, goed tot aan de randjes.
15. Snijd het dan over de lengte in 5 repen.
16. Strooi een kwart van de kaas over de eerste reep, leg de volgende reep deeg erover, strooi hier nog een kwart van de kaas over en ga zo door tot alle repen op elkaar liggen.
17. Snijd het dan over de breedte in ongeveer 7 plakken.
18. Doe dit voorzichtig met een gekarteld mes, je wil het niet met een mes platdrukken.
19. Leg de plakken dan rechtop in een cakeblik.
20. Zorg ervoor dat ze goed verdeeld zijn, door het rijzen en bakken vult het bakblik zich goed op.
21. Dek het losjes af met vershoudfolie en laat het nog een half uurtje rijzen.
22. Verwarm ondertussen de oven op 175 graden.
23. Bak het ongeveer 25-35 minuten tot het mooi goudbruin kleurt.
24. Een plukbrood plukt het makkelijkst als het nog warm of lauw is. Als het helemaal is afgekoeld kun je het snijden als een normaal brood.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Ikbakerietsvan

Door: