Geitenkaas scone met tijm
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of bestrooi het met wat bloem.
2. Zeef de bloem met het bakpoeder en zout in een kom.
3. Snijd de boter in klein blokjes en wrijf het met je vingertoppen door de bloem tot de boter helemaal is verdwenen.
4. Snijd de geitenkaas in stukjes en roer dit door de bloem samen met de tijm.
5. Giet de karnemelk erbij en kneed het snel tot een samenhangend deeg.
6. Leg het deeg op de bakplaat en druk het in een cirkel van ongeveer 20 cm.
7. Snijd het deeg in zodat je acht punten krijgt, maar snijd niet helemaal tot de bodem door.
8. Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over en bak voor ongeveer 45 minuten tot het goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Laat het even afkoelen, warm is lekkerder dan heet!

Je kunt ze natuurlijk ook op de meer traditionele scone manier bakken. Steek dan rondjes uit en bak ze voor ongeveer 15-20 minuten.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Ikbakerietsvan

Door: