Kerstbrood
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 19Stappen
Print Recept
  • Menugang : Ontbijt

Ingredi├źnten

  • -100 gr lauw water

  • Voor de vulling:

Bereidingswijze

1. Meng de bloem met de suiker, de gist, kaneel, zout en het water en de melk.
2. Kneed hier een soepel deeg van in een keukenmachine.
3. Voeg na 10 kneden, klontje voor klontje de roomboter toe.
4. Kneed het geheel goed door elkaar tot een licht plakkerig deeg. Als je het uit elkaar vouwt moet er een vliesje ontstaan zoals een kauwgombal.
5. Leg het deeg in een met zonnebloem olie ingevette kom en laat het onder een natte theedoek, op een warme plek een uur rijzen. Totdat het in volume verdubbeld is.
6. Meng de noten, sukade, de sinaasappel en de krenten en rozijnen door elkaar.
7. Druk de lucht uit het deeg.
8. Verdeel de vulling over het deeg en kneed het er voorzichtig door heen.
9. Maak een bal van het deeg en laat dit even rusten.
10. Meng in de tussentijd de amandelspijs met het ei en de citroen en maak er een rol van.
11. Druk het deeg uit tot een rechthoek en leg de spijs in het midden van het deeg.
12. Vouw 1/3 van het deeg over de spijs.
13. Voeg de ander helft er terug over heen. Druk de randen aan.
14. Leg de stol op een vel op de bakplaat.
15. Verwarm de oven voor op 180 graden.
16. Laat de stol weer een uur rijzen onder de theedoek.
17. Bak de stol vervolgens op een bakplaat in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten.
18. Verlaag na 15 minuten de temperatuur naar 160 graden.
19. Bestrijk de stol met de gesmolten roomboter en bestrooi het brood met poedersuiker. Lekker met roomboter er op.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Uit Pauline's keuken

Door: