Skolebrød
(2.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 20Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • Custard:

  • Glazuur:

Bereidingswijze

1. Doe de melk en boter in een grote kom en zet dit in de magnetron tot de melk warm is en de boter gesmolten.
2. Meng hier de gist doorheen en roer goed.
3. Meng in een andere kom de bloem, het zout, de suiker, cardemom en de kaneel en meng dit schepje voor schepje door de melk.
4. Klop het ei los en doe de helft hiervan bij het deeg. Bewaar de andere helft voor het bestrijken van de broodjes.
5. Meng het deeg nu net zo lang tot er een bal onstaat die je met je handen makkelijk kunt pakken zonder dat deze blijft plakken. Is het deeg te nat, doe er dan bloem bij, is het te droog voeg dan wat water of melk toe.
6. Kneed het deeg tot een mooie bal, dek het af met plasticfolie of een vochtige theedek en zet het op een warme plaats om te reizen, ongeveer een uur.
7. Leg een stuk bakbapier op een bakplaat.
8. Verdeel het deeg in gelijke stukken en rol er balletjes van.
9. Druk deze een beetje plat en duw er een kuiltje in waar straks de custard in komt.
10. Dek dit weer af en laat rijzen terwijl je de custard maakt.
11. Ga nu verder met het maken van de custard door 3 eieren te splitsen en de dooiers in een kom te doen met de suiker. Je kunt de eiwitten gebruiken in een omelet of er merengues maken.
12. Doe de maizena en de vanille bij de eierdooiers en klop het door elkaar.
13. Doe de melk in een steelpannetje en breng het aan de kook.
14. Giet de melk bij de dooiers, meng alles kort en doe het terug in de pan. Blijf constant roeren tot het dik genoeg is en voeg dan de boter toe. En met dik genoeg bedoel ik dat het niet meer uitvloeit als je er een hoopje van schept.
15. Verwarm de oven voor op 250 graden, 225 hetelucht.
16. Pak de broodjes erbij, druk eventueel de kuiltjes nog wat dieper en vul elk kuiltje met wat custard.
17. Bestrijk de broodjes met het overgebleven ei en bak ze 8 tot 10 minuten, tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen op een rooster.
18. Maak nu een dik glazuur van poedersuiker, wat citroensap en water en smeer dit op de randen van de broodjes.
19. Strooi er de kokos over heen en klaar zijn je skolebrød!

TIP! je kunt broodverbeteraar door je deeg doen, hierdoor blijven ze iets langer zacht. Maar vergeet het niet, zelfgebakken brood wordt binnen 2 dagen oud, dus snel opeten!



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Door eten

Door: