Sauzijcenbroodjes
(1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Maak het deeg door de bloem, paprika, chilli, zout, bakpoeder en boter door elkaar te roeren en vervolgens met de melk er een klonterig deeg van te maken (je hoeft het niet te kneden, de boter blijft in stukjes.) Rol uit, vouw en koel het deeg volgens het snelle bladerdeeg principe.
2. Verwarm de oven voor op 200 c. Rol je deeg uit tot een lap van 30 x 45 cm en snijd het in drieën, zodat je drie stukken van 30 x 15 cm krijgt. Haal de worst uit hun velletjes, kneed het door elkaar en voeg eventueel nog wat smaakmakers naar keuze toe. Verdeel de worst in drieën en maak er repen van 30 cm van. Leg de repen worst op je velletjes deeg en vouw het deeg om de worst heen, plak de naad met een beetje water vast. Snijd de saucijzenbroodjes in de grootte die jij wil (ik heb er 12 gemaakt) en leg ze met de naad naar beneden op een bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopt ei en snijd de bovenkant in. Bak ze voor ongeveer 40 minuten.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Ik bak er iets van

Door:

Reacties

  • Matsu
    (10-03-2015)

    Wat is de hoeveelheid bloem voor dit recept