Kaneel kruimel brood
Ster Ster Ster (3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingrediënten

    Fase 1:
  • Fase 2

Bereidingswijze

1. Doe het lauwe water in een kom en los de gist hier in op. Roer de melk, eieren en suiker erdoor. Doe bloem bij het mengsel en roer het door tot het een glad beslag is. Dek de kom af en laat het een half uurtje rijzen.
2. Roer de olie en het zout door het mengsel. Doe 150 gram van de bloem erbij en de kaneel en roer dit door. Het is nu de bedoeling dat je het brood gaat kneden, ongeveer 5 minuten. Waarschijnlijk vind je het te dun om op het aanrecht te kneden. Als je een machine hebt met deeghaken zou ik het daarmee doen. Anders kun je het ook stevig met een pollepel doorroeren. Let op, dit is best zwaar! Dek het weer af en laat het nog eens 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven op 175°c (155 voor een heteluchtoven.)
3. Schep ongeveer de helft van het deeg in het bakblik. Strooi hier ongeveer de helft van de bruine suiker over. Schep hierover de rest van het brooddeeg.
4. Roer de rest van de suiker door de overige 30 gram bloem. Wrijf hier de stukjes boter door, zodat je kleine klontjes boter krijgt, bedekt met bloem en suiker. Strooi deze over het brooddeeg. Laat het voor een laatste keer een half uurtje rijzen.
5. Zet het brood in de oven en bak het in ongeveer 35 minuten gaar en mooi bruin. Laat het ongeveer 10 minuten afkoelen. Het lekkerste is het brood als het nog een beetje warm is.Beoordeel het recept:

 (1 stem)Bron: Ervaringensite

Door: ReceptenVandaag