Keltische brioche broodjes
Ster Ster Ster (3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Ontbijt

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de melk, 1 tl suiker en de gist in een kom en meng door elkaar. Dek af met plasticfolie en laat 10 minuten staan.
2. Doe in de kom van je keukenmachine de bloem, de rest van de suiker, de vanille suiker, de eigelen en het zout. Voeg het gistmengsel toe en laat de machine kneden. Als je deeg moeilijk mengt, voeg je steeds een beetje boter toe en laat tussendoor kneden. Laat alles 10 minuten kneden. (je kunt dit natuurlijk ook met de hand doen, als je geen keukenmachine hebt). Doe het deeg over in een met olie ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat 90 minuten rijzen.
3.Verdeel je deeg in tweeen en rol op een met bloem bestoven aanrecht dun uit. Steek met een koekjessteker of iets anders met een doorsnede van 5 cm (ik gebruikte een wijnglas) steeds drie rondje uit. Leg ze op elkaar , rol op en snijd door midden ( zie hier voor de werkwijze).
4. Doe in de vormpjes (ik heb deze gebruikt) een papieren cupcake papiertje en leg 1 bloempje in het midden en 6 er omheen. Maak zo ook de andere broodjes.
5. Bestrijk de broodjes als ze klaar zijn met een beetje gezoete melk (melk met een schep suiker erdoor geroerd). En laat afgedekt nog ongeveer een ½ - 1 uur rijzen, tot ze verdubbeld zijn in volume.
6. Verwarm de oven voor op 180' C en bak de broodjes in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen, verwijder de papieren vormpjes en bestrooi ze met poedersuiker.Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)Bron: Caroline Brouwer

Door: ReceptenVandaag