Briochebrood bakken
Ster Ster Ster (3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de melk in een kommetje en roer hier het zakje gist doorheen samen met 2tl suiker. Roer dit door en laat even staan totdat het licht gaat borrelen.
2. Meng in een kom de bloem, resterende suiker en zout. Je kunt ervoor kiezen om het deeg in de keukenmachine te mengen of met de hand. Kneed het ei erdoor en daarna beetje voor beetje de boter. Met de hand was ik een minuut of 8 aan het kneden en het deeg transformeerde van een plakkerig naar soepel en elastisch deeg. Het laatste deel van het kneden deed ik op een met zonnebloemolie ingevet aanrecht. Maak er daarna een bal van en leg deze terug in je kom, besmeer deze eerst heel lichtjes met zonnebloemolie. Dek de kom af met een doek en laat 30-45 minuten rijzen totdat het deeg in volume is verdubbeld.
3. Stort het deeg daarna weer op je aanrecht, sla het lucht eruit en kneed nog even door. Verdeel het deeg gelijkmatig in 7 ronde bollen. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg 1 bol in het midden. De andere 6 bollen leg je eromheen. Je kunt met een scherp mesje de bollen nog iets insnijden met een bloemmotief, is maar net wat je leuk vindt. Ik heb het gedaan, want ik had tijd over ;). Dek het briochebrood af met een theedoek en laat nog 30-45 minuten rijzen.
4. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 180 graden. Schuif na de 2e rijs het bakblik in de oven en laat je briochebrood in 25-35 minuten gaar en mooi goudbruin bakken. Houd je brood goed in de gaten, want op het laatst kan het snel gaan.Beoordeel het recept:

 (1 stem)Bron: Francesca kookt

Door: ReceptenVandaag