Nigella Lawson: bananenbrood
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • 1 - 40 - Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze


Voorbereiden


Breng de sultana's en de rum of bourbon in een pannetje aan de kook. Zet het pannetje van het vuur, leg er een deksel op en laat het als het even kan een uur staan, of tot de sultana's bijna al het vocht hebben opgenomen. Laat ze uitlekken.



Bereiden


Verwarm de oven voor op 170 °C, gasovenstand 3, en begin aan de rest. Werk met je handen of met behulp van een houten lepel bloem, bakpoeder, dubbelkoolzure soda en ½ theelepel zout door elkaar in een middelgrote kom. Klop in een grote kom de gesmolten boter en de suiker door elkaar. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de geprakte bananen. Roer er met je houten lepel de walnoten, uitgelekte sultana's en het vanille-extract door. Roer er het bloemmengsel in drie porties door. Roer steeds goed voor je de volgende portie bloem erbij doet.

Doe het beslag over in de cakevorm en zet hem 60 tot 75 minuten in het midden van de oven. Als hij gaar is komt een tandenstoker of breinaald die je erin steekt er min of meer schoon uit. Laat het bananenbrood in de vorm op een rooster afkoelen en snijd het in dikke of dunne plakken, wat je wilt.



Extra benodigd


Cakevorm van 23 x 13 x 7 cm, met boter ingevet en met bloem bestoven of bekleed met bakpapier



Variatietip


Ik heb niet erg veel geëxperimenteerd met dit recept, maar ik heb het een keer gemaakt voor vrienden die grotere chocolagekken zijn dan ik en toen 25 g van de bloem vervangen door 25 g cacaopoeder (geen poeder voor chocoladedrank). Ik heb er ook 100 g in kleine brokjes gesneden pure chocola door gedaan. En het is natuurlijk nog makkelijker om de chocoladechips te gebruiken die op de bakafdeling in de supermarkt staan.



Opmerking

'Mocht je erover denken om dit bananenbrood aan kinderen te geven dan kun je dat rustig doen, hij heeft geen doordringende alcoholsmaak, de drank zorgt alleen voor lekker kleverig, aromatisch, gezwollen fruit.' - Nigella Lawson





Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Okokorecepten

Door:

Over de kok

Nigella Lawson is een kok die voor haar recepten kookboeken heeft geschreven. Haar bestsellers zijn 'Nigella bijt' en 'Nigella Express' met de lekkerste recepten. Ze heeft ook televisieprogramma's en is daarmee wereldwijd bekend geworden. Ze staat er bekend om dat ze recepten graag kort houdt om zo ...

Lees Meer