Feestelijke chocoladecake
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 170° C. Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

2 Smelt de chocolade. Gebruik bijvoorbeeld twee gelijke pannen, in de onderste pan kook je water en de andere pan met de chocolade zet je er bovenop.

3 Klop de boter met de suiker tot een luchtige witte massa. Klop er een voor een de eieren door, afwisselend met het amandelpoeder. Klop lang genoeg na elk ei. Roer er ten slotte de gesmolten chocolade door.
4Giet het beslag in de vorm en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem ontvormt.
5Decoreer met chocoladeschilfers en serveer.



Beoordeel het recept:

 (30 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: