1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ronde cakevorm van 25 cm royaal invetten.
2. In een middelgrote kom boter en suiker luchtig opkloppen. Bloem toevoegen en vermengen tot een melig mengsel ontstaat. De eieren er stuk voor stuk aan toevoegen en elke keer goed mengen. Bakpoeder en melk vermengen, aan het eimengsel toevoegen en goed mengen. Citroensap en baksoda vermengen en door het beslag roeren. In de ingevette bakvorm schenken.
3. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Uit de oven halen en nootjes en suiker over de cake strooien. Weer in de oven zetten en nogmaals 20-30 minuten bakken tot de cake bij aanraking terugveert. Voorzichtig een klein gaatje in de cake snijden en daar een muntje in leggen. Probeer het gaatje te bedekken met suiker. De cake 10 minuten op een rek laten afkoelen voor u hem omgekeerd op een bord zet.
4. De cake warm serveren. Iedereen krijgt een plak cake en de jongste persoon het eerst. Degene die het muntje in zijn plak cake heeft, heeft het hele jaar geluk!
Tip:
Wikkel het muntje eerst in aluminiumfolie voordat je het in de cake stopt.
Beoordeel het recept:
Bron: Allrecipes.nl
Door: ReceptenVandaag